6 Ağustos 2009 Perşembe

Simge Huzurevi ve Yaşlı Bakımevleri

2000 yılından bu yana hizmet vermekte olan Simge Huzurevi ve Yaşlı Bakımevleri, hijyenik ve sağlıklı bir ortamda şefkatli, modern ve profesyonel bir hizmet sunar. Simge Huzurevi; yaşlılarımızı, huzurlu ve sakin bir ortamda korurken; aynı zamanda onlarınsosyal, psikolojik ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak amacında olan bir sosyal hizmet kurulusudur.

  Kuruluşumuz, halen Simge 1 ve Simge 2 Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi adı ile iki ayrı kurumda toplam 55 kapasite ile hizmet vermektedir.
   


Geride kalan yıllar çoğalmadıkça, yaşlanmanın getirdiği fizyolojik ve psikolojik etki hakkında fikir yürütmek kolay değildir. Yaşlanma fikri kimsenin kolay kolay kabul edemeyeceği, kendisini o süreçte görmek istemediği bir dönem. Biliyoruz ki ömrümüz olduğu sürece yaşlanmak her canlı için kaçınılmaz bir süreç. Burada önemli olan bu yaşlanma evresindeki yaşam kalitemiz ve ömrümüzün son demlerini nasıl geçireceğimizdir. Yaşlılıkta zihinsel değişikliklere paralel olarak, kişilikte ve ruhsal yapıda da değişiklikler oluşabilir.
Simge Huzurevi ve Yaşlı Bakımevleri 15 yatak kapasiteli Merkez binası ile 40 yatak kapasiteli Simge 2 şubesinde;
1 – 2 – 3 – 4 kişilik odalar
Part – time doktor kontrollü


24 saat sağlık personeli gözetiminde

Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikolog idaresinde eğitimli ve tecrübeli, ekip çalışmasına inanan bir kadro ile hizmetinizdedir.

Huzurevine uyum konusunda yaşlılara ve aile fertlerine psikolojik destek hizmeti vererek, kendilerini iyi hissetmesini sağlamaktayız.

Odalarını ev ortamı şeklinde tefriş ederek( gardırop, etajer, televizyon vs) yaşlıların rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktayız.

Bütün sağlık sorunlarını çözerek, yaşamlarını sağlıklı şekilde sürdürmelerini sağlamaktayız.
Birebir yaşlıyla iletişime geçerek (sohbet vs.) sorunlarıyla ilgili çözümler üretmekteyiz. .
Vücut ve genel temizliğini yaparak, (Genel temizlik, banyo, saç, tırnak, alt temizliği gibi hizmet sunarak) temiz ve hijyenik ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktayız.

Beslenmelerinde, doktor ve diyetisyenin hazırlamış olduğu ve uygun gördüğü 3 ana ve 2 ara öğün olmak üzere (yaşlımızın durumuna göre diyet) besin değeri kaybolmadan yapılan yemeklerin verilmesi ve bakıcılar tarafından yedirilmesini sağlamaktayız, 

Sosyal ve kültürel etkinlikler yaparak, yaşlılarımıza işe yaradıklarını hissettirmekte, boş zamanlarını değerlendirerek, hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktayız.

24 saat sağlık hizmeti verilmekte olup, sağlık ekibimiz doktor, hemşire, ve sağlık memurundan oluşmaktadır.


Simge Huzurevleri, 1992 yılında özel bakım ve huzurevi hizmeti vermek amacıyla kurulmuştur. Bu süreç içerisinde tecrübe, bilgi ve profesyonel hizmet anlayışı ile elde ettiği birikimini hizmet kalitesine yansıtmıştır. Yaşlı hizmetlerini, sadece göze hoş gelen düzenlemeler ile değil, yaşlının psiko-sosyal durumunu da kapsayacak şekilde hizmet sistemini kurmuştur.
Kurum çalışanları, tecrübe, bilgi ve profesyonel hizmet anlayışı ile yaşlının huzurevine uyum sürecini, psiko- sosyal durumunu da değerlendirerek ele almaktadır.
Yaşlının uyum sürecine mesleki çalışmalarıyla yön veren Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikoloğun yanı sıra, yaşlının sağlıklı bir yaşam sürmesi amacıyla Kurum doktoru, huzur evlerimizde ikamet etmekte olan yaşlıların genel rutin sağlık muayenelerini ve sağlık değerlendirmelerini yapmaktadır.
Kurum bünyesinde 24 saat aralıksız hizmet vermekte olan hemşire ve sağlık memurumuz, huzurevinde kalmakta olan yaşlıların sabah – akşam düzenli tansiyon ve ilaç takiplerini yapmakta, acil müdahale gerektiren durumlarda kurum doktorunun önerileriyle hareket etmektedirler.
Huzur evlerimizin odaları ev ortamının sıcaklığını aratmayacak şekilde tefriş edilmiş olup, çalışanlarımızla birlikte sevgi ve saygının hakim olduğu bir aile ortamı yaratmak temel prensiplerimiz içerisinde yer almaktadır

I-Yaşlının Huzurevine Uyumu : Çok uzun yıllar sosyal yaşamın içinde aktif rol almış insanların, belli bir yaştan sonra yeni bir yaşam modeli ile karşılaşması, uyum sorunlarını da birlikte getirmektedir. Yaşlıların bu tür sorunlarını gidermek için kuruluşumuzda bu alanda üniversite düzeyinde eğitim almış, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar çalışmaktadır. Söz konusu sorunları gidermek için mesleki yaklaşımlar kullanılarak, yaşlının yaşam kalitesi arttırılmakta ve yaşlının yeni yaşam modeline uyumu sağlanmaktadır.
II-Odalar : Huzur evlerimizde 1-2-3 ve 4 kişilik olmak üzere toplam dört değişik oda tipi mevcuttur. Konukların odalarında standart olarak, yatakları, dolapları, komodinleri, masa ve sandalyeleri ile birlikte telefonları ve TV’leri bulunmaktadır.Tüm odalarda TV yayını mevcuttur. İsteyen misafirlerimiz odalarına mini bir buzdolabı koyma şansına sahiptirler.
Isıtma sistemi kat bazlı kombi sistemi olup, katlarda 24 saat sıcak su mevcuttur.
Ortak kullanım alanı olarak , dinlenme, yemek ve TV salonları ile bahçe bölümleri bulunmaktadır. Odalarını genellikle dinlenme amaçlı kullanan yaşlılar, arta kalan zamanlarda bu bölümlerde toplu olarak oturup, sohbet edip, eğlenerek zamanlarını geçirmektedirler.
III-Sağlık Hizmeti : Huzurevleri, sosyal hizmet kuruluşları ve yaşlıların psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı kuruluşlar olmakla birlikte, yaşlılık ile birlikte çeşitli hastalıkların artması ve sürekli ilaç kullanımının zorunlu hale gelmesi nedeni ile sağlık hizmeti de çok önem kazanmaktadır.
Huzur evlerimizde, kurum doktoru haftada iki kez yaşlıların genel rutin sağlık muayenelerini ve sağlık kontrollerini yapmakta, kurumumuz bünyesinde 24 saat mevcut bulunan hemşireler ve sağlık memurları, kalan konukların sabah akşam düzenli tansiyon takiplerini, ilaç tedavilerini ve gerekli acil müdahale ve rutin sağlık kontrollerini yapmaktadırlar. Huzur evlerimizde ikamet etmekte olan konukların, temizlik ve hijyen kontrolleri de sağlık personelleri tarafından sağlanır. Konuklarımızın kullandıkları ilaçlar ve tıbbi malzemeler, anlaşmalı olduğumuz eczane tarafından huzur evlerimize getirilmektedir.
V-Beslenme : Simge Huzur evleri’nde yemek hizmeti, kendi mutfağımızda hazırlanan yemeklerin , odalara servis edilmesi suretiyle verilmektedir. İsteyen yaşlılarımız yemeklerini yemekhanede de yiyebilmektedir. Günde üç öğün yemek ve iki ara öğün çıkarılmaktadır. Servis edilen yemekler, konukların yaş ve sağlıklarına uygun hazırlanmış gaz yapmayan, hazmı kolay, kalsiyum, lif, diğer mineral ve vitaminler açısından zengin yemekler olmakla birlikte, lezzet ve tat unsuru da her zaman ön planda tutulmaktadır. Diabetli yaşlılar için, gerektiğinde ikram edilecek yiyeceklerin bir bölümü diabetik olarak hazırlanmaktadır. Bununla birlikte diyet listesi bulunan yaşlılar için de ayrıca, diyet listelerine uygun yemek çıkarılabilmektedir.
VI-Yaşlı Bakıcıları : Konukların kaldıkları katlarda, hizmet içi eğitim almış, temizlik, bakım ve yaşlıların her türlü hizmetleri için görevlendirilmiş yaşlı bakıcılar bulunmaktadır. Yaşlı bakıcılar vardiya esasına göre hizmet vermektedirler. Konukların eşyalarının yıkanması, ütülenmesi ve düzeni gibi işler de yaşlı bakıcıları tarafından sağlanmaktadır.

VII-Sosyal Ve kültürel Etkinlikler : Yaşlıların sosyal yaşamlarını renklendirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla, kurumumuzda kalan konuklara, huzurevi bünyesinde veya dışarısında birçok sosyal aktivite sunulmaktadır. Ayrıca, huzur evlerimiz bünyesinde, yaşlıların sevip ilgi gösterebileceği türden VCD filmler gösterilmektedir. Bunun dışında zaman zaman, çay saatleri için park veya çay bahçelerine yada piknik amaçlı yakın yerlere günübirlik geziler düzenlenmektedir.Dinlenme salonlarımız televizyon, VCD izlemeye, sohbet etmeye ve düzenlenebilecek diğer aktiviteleri uygulamaya müsait bir şekilde düzenlenmiştir.

İsteğe bağlı olarak yaşlılarımız yemeğini yemek salonunda yemekte, isteyen yaşlılarımızın yemeği ise odasına servis yapılmaktadır.

Bahar ve yaz mevsimlerinde, çimlendirilmiş ve muhtelif gül ve çiçeklerle donatılmış bahçemiz yaşlılarımızın hoş vakit geçirebilecekleri, çay saatlerinde keyifli sohbetlere eşlik edebilecekleri şekilde düzenlenmiştir.
İletişim


Adres ve Telefon numaraları:

Simge1: Bağlarbaşı Mahallesi, 60 Evler Tulga Sokak No:47 Maltepe / İSTANBUL

Tel : 0216 399 75 97

Simge2: Zümrütevler Mahallesi, Zeren Sokak No:4 Maltepe / İSTANBUL

Tel: 0216 305 15 41, Fax: 0216 352 69 73

1 yorum: