26 Ağustos 2009 Çarşamba

Alzheimer Hastalarının Yakınlarına

- Tüm aile bireylerini baştan beri bakıma dahil etmeyi deneyin. Böylelikle bütün sorumluluk sizin üzerinde olmaz. Her zaman bakımı bizden teklif etmeseler bile siz bir ara verdiğinizde hastayla ilgilenebilirler veya onun bakım maliyetinde maddi olarak destekte bulunabilirler.

- Size karşı sunulduğunda, her zaman arkadaşlarınızdan veya komşularınızdan desteği kabul etmeye çalışın. Eğer bu durumla mücadele edebildiğinizi söylerseniz tekrar teklif etmeyi düşünmeyebilirler.

- Kişilere nasıl destek vereceklerini ve yardım edebileceklerini söyleyin. Böylece neler yapabileceklerini açıkça bilirler. Mesela, siz başka bir işle uğraşırken kişi ile bir saat oturmalarım veya onları yürüyüşe götürmelerim isteyebilirsiniz.

- İnsanların tüm katkılarına değer verdiğinizi ve sizinle konuşmak için telefonla düzenli aramalarının veya karşılıklı konuşmak için uğramalarının sizde nasıl bir farklılık yaratabileceğini özgürce ifade edin.

- Hastanın çevresinde olumsuz davranışlarda bulunmaktan kaçının ve bu davranışların ona olumsuz getirileri olacağını sık sık hatırlatın. Onun bu durumda yalnız olmadığını söyleyin ve güven verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder