29 Temmuz 2009 Çarşamba

Sırp Pırgıç Ermeni Hastanesi Huzurevi

Huzurevlerimizin en büyük avantajı hastane ile iç içe olmasıdır. 24 saat hekim hizmeti bulunan hastanemizde huzurevi sakinlerinin gece acil rahatsızlıklarında huzurevi hemşiresi tarafından nöbetçi hekim davet edilir, gerekli müdahale ve tedavi mümkün ise odada, değil ise hastane kısmına nakil suretiyle sağlanır. Bu hızlı hareket imkanı sakinlerimizin kendilerini emniyette ve güvenli hissetmelerini sağlamaktadır. Gündüz saatlerinde (8-16) ise Hintliyan-Taş servislerinde ve huzurevlerinin diğer kısımlarında da olmak üzere 2 doktor sürekli görevdedir. Doktorlar günlük rutin ziyaretleri yapar, odada yapılabilecek tedavileri planlar, hastane bölümüne sevk gerektiren durumlarda ise sevki sağlar.

  Oda temizlikleri personel tarafından yapılır. Çamaşırlar hastane çamaşırhanesinde yıkanır, ütülenir ve sakinlerin odalarına teslim edilir.

  Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemek servisleri personel tarafından odalara yapılır. Karamanukyan Erkek ve Kadın Huzurevlerinde ise yemekler ortak yemekhanede yenir.

  Huzurevi sakinlerimizin yaşamlarını huzur ve güven içinde sürdürmelerini sağlayan doktor, hemşire ve personel hizmetlerinin dışında en çok ihtiyaç duydukları ilgi ve sevgiyi ise Hastanemiz bünyesinde yardımcı kol olarak faaliyet gösteren Mavi Melekler(Kadınlar Kolu) ve Gençlik Kolumuz üyelerinden görmektedirler. 

  Mavi Melekler fahri olarak görev üstlenmiş 19 kişiden oluşan ev hanımları grubudur. Yaşlılarımızı düzenli olarak ziyaret eder, yemeklerini yiyemeyenlere yardımcı olur veya bizzat yedirir, sohbet eder, ikramlarda bulunurlar. Keza gençlik kolu üyeleri özel günlerde hazırladıkları organziasyonlar, ziyaretler ile huzurevi sakinlerimizin yaşamlarını renklendirirler. Onlara hediyeler sunarak hep hatırladıklarını hissettirirler. 

  Bu iki güzide kolumuz geziler, konserler piknikler düzenlemek suretiyle yaşlılarımızı neşelendirmek ve mutlu hissettirmek gayreti içindedirler.

SIRP PIRGIÇ ERMENİ HASTANESİ HUZUREVİ 1832 yılında kurulmuştur.

Kapasitesi 267 kişiliktir.

Adres

Zakirpaşa Sok. No:32 Kazlıçeşme Zeytinburnu
İSTANBUL

İletişim

Telefon: 0 212 582 50 50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder